Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistance doneert vijf fietsen aan Rode Kruis

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance doneert vijf fietsen aan het Amsterdamse Rode Kruis.

Met deze fietsen wordt de lang gekoesterde wens van het Rode Kruis, een Amsterdams Biketeam, werkelijkheid. De hulpverleners te fiets zijn nu per direct inzetbaar om snel in actie te komen in Amsterdam.

Door het drukke verkeer in de binnenstad en bij grote, drukke evenementen kunnen ambulances niet altijd snel ter plaatse zijn. Het Rode Kruis Biketeam kan de hulpverlening aanzienlijk versnellen en levensreddende handelingen verrichten in voorbereiding op de komst van de ambulance. De hulpverleners te fiets zijn nu per direct inzetbaar om snel in actie te komen in Amsterdam.

Biketraining

Met de nieuwe fietsen organiseerde het Rode Kruis Amsterdam voor de eerste keer een zogenaamde biketraining. Aan de training in het Haarlemmermeerse bos hebben acht hulpverleners deelgenomen. Tijdens de training is er ruim 35 kilometer gefietst en hebben de hulpverleners geleerd behendig om te gaan met de fiets waardoor zij zichzelf, andere hulpverleners en slachtoffers ook kunnen beschermen met behulp van de fiets.

Het Rode Kruis Nederland

Het Rode Kruis Nederland heeft meerdere Biketeams in Nederland paraat. De afdeling Amsterdam had wel de ambitie een Biketeam in het leven te roepen, maar de financiële middelen ontbraken. Met de donatie van vijf fietsen is het Biketeam Amsterdam werkelijkheid geworden.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.