Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zwarte Zaterdag: geen topdrukte bij Mondial Assistance

De medewerkers van de alarmcentrale waren goed voorbereid, maar gelukkig viel het mee. Zwarte Zaterdag zorgde niet voor veel meer vakantieleed dan tijdens een normaal weekend in de zomervakantie.

Pechhulp

De grootste hulpverlener ter wereld, de Mondial Assistance Group, coördineert vanuit de alarmcentrale in Amsterdam de pechhulp voor 2,5 miljoen Nederlandse voertuigen. Maar ook de vele vakantiegangers met een reisverzekering kunnen 24 uur per dag bij Mondial Assistance terecht voor medische hulp en andere problemen in het buitenland.

Zwarte Zaterdag

Zwarte Zaterdag duidt de extreme drukte in het Europese autoverkeer aan, als gevolg van de massale vakantie-uittocht. De Zwarte Zaterdagen vallen meestal in het laatste weekend van juli en/of het eerste weekend van augustus, als veel Fransen, vooral uit Parijs, op vakantie gaan.

De automobilisten die stranden tijdens Zwarte Zaterdag hebben dubbele pech. De hulpdiensten draaien overuren en de wachttijden voor pechhulp kunnen daarom flink oplopen. Daarnaast zijn de gebruikelijke files al vervelend genoeg wanneer je terugkomt van vakantie.

Meer pechgevallen

Dit jaar liep vooral het verkeer op de snelwegen naar het zuiden vast. De gevolgen bleven niet uit en de alarmcentrale registreerde een toename van 8 procent van het aantal meldingen ten opzichte van vorig jaar. Toch was dit niet het drukste weekend als het gaat om pechgevallen en zieke reizigers, zo laat Mondial Assistance weten. De drukste dag was maandag 30 juli. Toen kreeg de hulpverlener bijna drieduizend telefoontjes van reizigers die in de problemen waren gekomen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.