Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Noodsituatie in het buitenland? De alarmcentrale van Allianz Global Assistance helpt!

Medische-kosten-buitenland
De alarmcentrale van Allianz Global Assistance helpt!

Met een reisverzekering verzeker je jouw bagage op reis tegen diefstal en beschadiging. Toch is de het belangrijkste onderdeel van je reisverzekering de hulpverlening en SOS-kosten.

Hiermee ben je verzekerd van adequate hulp bij problemen tijdens je vakantie in het buitenland. Een telefoontje naar de alarmcentrale van Allianz Global Assistance is genoeg.

Allianz Global Assistance en hulpverlening in het buitenland

De alarmcentrale van Allianz Global Assistance kan je helpen door bijvoorbeeld financieel garant te staan voor medische kosten als je in het buitenland naar het ziekenhuis moet. Ook kunnen zij je adviseren welk ziekenhuis op jouw vakantiebestemming betrouwbaar is. Indien nodig regelen zij persoonlijke bijstand in het buitenland, zoals psychische hulp. Wanneer je door vervelende familieomstandigheden snel terug naar Nederland moet, regelt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance met spoed vervoer of een vliegticket.

Op de alarmcentrale van Allianz Global Assistance werken goed getrainde en professionele hulpverleners. Wanneer er een hulpverzoek komt, gaan zij onmiddellijk aan de slag. Er worden contacten gelegd, zodat hulpverlening direct in gang wordt gezet. Daarvoor beschikt een alarmcentrale over een wereldwijd netwerk van hulpverleners en dienstverlenende professionals. Daarbij moet je denken aan:

 • Artsen
 • Verpleegkundigen
 • Bergers
 • Vervangende chauffeurs
 • Contactpersonen

Indien je gewond bent en alleen liggend vervoerd kan worden, dan zorgt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance voor speciaal vervoer. Denk daarbij aan de parasol- en gipsvluchten. Kom je te overlijden in het buitenland dan zorgen zij ervoor dat het stoffelijk overschot naar Nederland wordt vervoerd.

De kosten die de alarmcentrale hiervoor moet maken, vallen onder de dekking ‘SOS kosten’ van je reisverzekering. Dat geldt ook voor kosten voor opsporing en redding tijdens je vakantie. Deze kunnen fors zijn, bijvoorbeeld wanneer je gered moet worden met een helikopter en door de inzet van reddingsteams.

Alarmcentrale voor hulp en advies

De alarmcentrale van Allianz Global Assistance is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt een alarmcentrale ook bellen voor hulp en advies. Bijvoorbeeld naar welk ziekenhuis of arts je het beste kunt gaan in het buitenland. Of als je de bijsluiter van voorgeschreven medicijnen niet kunt lezen omdat je de taal niet machtig bent. Maar ook als een verloren bankpas wil laten blokkeren.

Noodsituatie in het buitenland

Tijdens je vakantie kan er sprake zijn van een acute noodsituatie, bijvoorbeeld wanneer je plotseling ernstig ziek bent geworden of gewond bent geraakt bij een verkeersongeval. In dat geval is het belangrijk dat je direct contact opneemt met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Wanneer er kosten gemaakt moeten worden die onder de dekking van je reisverzekering vallen, ben je verplicht om de alarmcentrale te bellen, denk aan:

 • Spoedeisende hulp.
 • Een ziekenhuisopname.
 • Repatriëring (terugkeer naar Nederland ivm bijzondere omstandigheden).
 • Vervoer in verband met ziekte of ongeval.
 • Langer verblijf in het buitenland door bijzondere omstandigheden.
 • Een overlijden in het buitenland.

Ook bij minder spoedeisende zaken die je wilt claimen op je reisverzekering dien je vooraf toestemming vragen van de alarmcentrale. Denk daarbij aan:

 • Het huren van een vervoermiddel bij uitval van jouw auto.
 • Vervangend verblijf indien je hotel door brand of een overstroming verwoest is.
 • Extra terugreiskosten naar Nederland.
 • Oponthoud tijdens de reis. Bijvoorbeeld als je door een calamiteit in het vakantieland je terugvlucht dreigt te missen.

Contact met achterblijvers

Nadat je de alarmcentrale hebt ingeschakeld, coördineren de medewerkers van Allianz Global Assistance de hulpverlening. Tijdens deze coördinatie wordt de verzekerde op de hoogte gehouden van de voortgang. De alarmcentrale zorgt er tevens voor dat jouw familie in Nederland geïnformeerd wordt.

Hulp in buitenland? Sluit een reisverzekering af!

Zoals je nu zult begrijpen zijn de onderdelen hulpverlening en SOS kosten van een reisverzekering erg belangrijk. Het is een plezierige gedachte om bij nood in het buitenland terug te kunnen vallen op de deskundige hulp van een alarmcentrale. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voor je op reis gaat. Je ontvangt bij ons ook nog eens 10% extra online korting!

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Kies de ideale reisverzekering voor jouw vakantie en sluit hem hier direct online af. Hieronder vind je een overzicht van de reis- en annuleringsverzekeringen. Een reisverzekering afsluiten doe je gemakkelijk en snel in drie stappen, maar je kunt natuurlijk ook eerst vrijblijvend de premie berekenen. Voordat je een reisverzekering afsluit is het raadzaam om goed naar je reissituatie te kijken, zodat je goed verzekerd bent, maar niet te veel betaald. Je kunt bij ons online de volgende reisverzekeringen afsluiten:

Of als je vaker op vakantie gaat

Allianz Global Assistance: Wereldwijde hulpverlening

Allianz Global Assistance staat voor wereldwijde hulpverlening. Allianz Global Assistance opereert op vijf continenten, in 29 landen, waaronder Nederland. De 10.920 eigen werknemers werken samen met ruim 400.000 dienstverleners én een internationaal netwerk van lokale agenten in landen waar Allianz Global Assistance geen eigen vestiging heeft. Zo kunnen ze dag en nacht voor je klaar staan, waar ter wereld je ook bent.

Het motto is ‘How can we help?’ Wereldwijd profiteren 250 miljoen klanten van de dienstverlening. Dat is 4% van de hele wereldbevolking. Bijna elke seconde neemt Allianz Global Assistance ergens ter wereld een melding in behandeling. In 2011 ontvingen ze 49 miljoen telefoontjes en handelden ze 18 miljoen dossiers af.

Allianz Global Assistance Nederland

De Nederlandse vestiging van Allianz Global Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit staan 290 enthousiaste medewerkers voor je klaar. Ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor ruim 2,2 miljoen auto’s.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op per e-mail [email protected] . Je kunt ons ook bellen tijdens kantooruren: 055-5400409

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.