Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Hulp in het buitenland: Wanneer bel je de alarmcentrale van Mondial Assistance?

Wanneer bel je de alarmcentrale van Mondial Assistance? Het kan gebeuren dat je tijdens je vakantie hulp nodig hebt, bijvoorbeeld om dat je een ongeval hebt gehad. Je wilt dan een beroep doen op je reisverzekering van Mondial Assistance.

Dat kan niet zomaar, soms moet je eerst om toestemming vragen om bepaalde kosten te maken. In dit artikel lees je in welke situaties je contact moet opnemen met de alarmcentrale van Mondial Assistance.

Waarvoor dient de alarmcentrale?

Wanneer je een reisverzekering afsluit heb je recht op hulp bij noodsituaties tijdens je reis of vakantie. In geval van nood bel je met de alarmcentrale. Op een alarmcentrale werken goed getrainde professionals. Zo gauw er hulpverzoek komt, gaan zij direct aan de slag. Er worden contacten gelegd, zodat hulpverlening direct ingeschakeld wordt.

Mondial Assistance: professionele hulpverlening

In Nederland is Mondial Assistance verantwoordelijk voor de medische hulpverlening voor meer dan 3,5 miljoen landgenoten en de voertuighulpverlening voor ruim 1,9 miljoen auto’s. De Alarmcentrale van Mondial Assistance behoort tot de internationale Mondial Assistance Group, een team van ruim 9.300 medewerkers. Bijna elke seconde wordt ergens ter wereld een melding in behandeling genomen.

Wereldwijd netwerk

Mondial Assistance heeft 28 alarmcentrales in alle delen van de wereld. Daarbij maken zij gebruik van een wereldwijd netwerk van 400.000 professionele hulpverleners. Deze zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Omdat Mondial Assistance ruime ervaring heeft met de hulpverlening aan reizigers en vrijwel altijd de weg weet op uw plaats van bestemming, zijn ze in staat snel hulp te bieden. Hulp is altijd binnen handbereik. Of het nu een levensreddende actie moet zijn, een geduldig oor of direct een arts aan de telefoon die Nederlands spreekt.

Wanneer bel je de alarmcentrale van Mondial Assistance?

De alarmcentrale van Mondial Assistance is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt een alarmcentrale bellen voor hulp en advies. Bijvoorbeeld naar welk ziekenhuis je het beste kunt gaan in het buitenland. Of als je de bijsluiter van voorgeschreven medicijnen niet kunt lezen omdat je de taal niet machtig bent. Maar ook als een verloren bankpas wilt laten blokkeren.

Noodsituatie

Bij een verblijf in het buitenland kan er sprake zijn van een acute noodsituatie, bijvoorbeeld wanneer je plotseling ernstig ziek bent geworden of gewond bent geraakt bij een ongeval. In dat geval is het belangrijk dat je direct contact opneemt met de alarmcentrale van Mondial Assistance. In de volgende situatie ben je verplicht om je alarmcentrale te bellen:

 • Spoedeisende hulp
 • Een ziekenhuisopname.
 • Vervoer in verband met ziekte of ongeval.
 • Een overlijden in het buitenland.

Toestemming van de alarmcentrale

Wanneer je kosten gaat maken die normaal gesproken onder de dekking van je reisverzekering vallen, moet je daarvoor ook eerst toestemming vragen bij de alarmcentrale. Denk daarbij aan:

 • Het uitvallen of huren van een vervoermiddel.
 • Vervangend verblijf.
 • Extra terugreiskosten naar Nederland.

Wat doet de alarmcentrale van Mondial Assistance nog meer?

Nadat je de alarmcentrale hebt ingeschakeld, coördineren de medewerkers van Mondial Assistance de hulpverlening. Je kunt dan denken aan:

 • contact met de gedupeerde;
 • er voor zorgen dat de familie in Nederland geïnformeerd wordt en blijft over de situatie;
 • garanties afgeven voor de medische kosten aan het ziekenhuis in het buitenland;
 • het organiseren een veilige thuiskomst in Nederland;
 • indien jij je vakantie voortijdig moet afbreken, regelen zij je terugvlucht en het vervoer;
 • indien nodig regelen zij psychische hulp in het buitenland.

Wil je professionele hulpverlening? Sluit nu een reisverzekering af!

Het is een plezierige gedachte om bij nood in het buitenland terug te kunnen vallen op de deskundige hulp van de grootste hulpverlener ter wereld. Sluit daarom nu een Mondial Assistance reisverzekering af voor je op reis gaat. Dat kan snel en eenvoudig bij Reisverzekeringblog.nl, je ontvangt dan ook nog eens 10% extra korting.

Bereken de premie en ontvang de polis direct per email

Je kunt gemakkelijk zelf een kortlopende reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt direct de polis en de voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat

Voordelen van de Kortlopende Reisverzekering

 1. Mondial Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 2. Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 3. Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 4. Bij Mondial Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 5. Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.
 6. Handig: direct annulering meeverzekeren.
 7. 24 uur per dag hulp van de alarmcentrale. Je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan.

Liever een doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Reisverzekering van Mondial Assistance. Het omslagpunt van een Kortlopende Reisverzekering naar een Doorlopende Reisverzekering ligt al bij 14 dagen per jaar voor gezinnen met kinderen. Ook op de Doorlopende Reisverzekering van Mondial Assistance ontvang je bij ons iedere jaar 10% extra korting. De Consumentenbond heeft de Doorlopende Reisverzekering (budget variant) van Mondial Assistance uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ in 2011 én 2012. Lees hier meer informatie: Doorlopende Reisverzekering

De voordelen van een Mondial Assistance

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
 • Een reisverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
 • Hulp en advies van een Reisarts.
 • Jongerenkorting op de doorlopende reisverzekeringen.
 • Een gratis handige ‘Help Me App’ voor smartphones.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over reisverzekeringen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 op werkdagen of stuur een email naar info@reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.