Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tijdelijke reisverzekering voor gevaarlijke sporten: 10% korting!

Tijdelijke reisverzekering voor gevaarlijk sporten

Een tijdelijke reisverzekering voor gevaarlijke sporten nodig? Die kan je hier afsluiten met 10% korting, ook als je elders een doorlopende reisverzekering hebt.

De Adventure & Survival verzekering biedt dekking voor: repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, maar ook voor beschadiging, verlies of diefstal van bagage. Daarnaast zijn ongevallen, medische kosten en aansprakelijkheid gedekt.

Je hebt al een tijdelijke reisverzekering voor gevaarlijke en extreme sporten vanaf € 1,62 per dag, dankzij de 10% korting die wij geven!

Vrijwel alle gevaarlijke sporten zijn gedekt, zoals bergbeklimmen, raften/kiten, abseilen, ultralight vliegen en zweefvliegen. Maar ook wildwatervaren, bungeejumpen, duiken, bergbeklimmen, parapenten, parachutespringen, canyoning, jetskiën en kitesurfen. De Adventure & Survival verzekering biedt een dekking die past bij het beoefenen van extreme sporten en activiteiten. De verzekeraar vergoedt schade als je op reis bent en zorgt ervoor dat je thuis komt na een ernstig voorval.

Elders een doorlopende reisverzekering? Geen probleem!

Misschien heb je elders al een doorlopende reisverzekering bij reisverzekeraar A afgesloten en kom je er achter dat je deze polis geen gevaarlijke sporten dekt. Dat is geen probleem. Je kan hier een eenmalige tijdelijke reisverzekering afsluiten zodat jij verzekerd kan gaan sporten in het buitenland. Je dient deze gevaarlijke sporten reisverzekering wel af te sluiten voor het gehele verblijf in het buitenland. Dus stel je gaat een week naar Portugal om daar 3 dagen te gaan bergbeklimmen dan moet je deze reisverzekering wel voor een week afsluiten, anders ben je niet gedekt. Het maakt daarbij niet uit of je elders een doorlopende reisverzekering hebt lopen.

Waar is de gevaarlijke sporten reisverzekering geldig?

De Adventure & Survival reisverzekering is alleen geldig in Europa (alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland. Ga je buiten Europa gevaarlijke sporten beoefenen? Dan hebben wij daar ook een oplossing voor. Lees hier meer: Reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten »

Welke gevaarlijke sporten vallen onder de dekking?

Vrijwel alle extreme en/of gevaarlijk sporten en outdoor activiteiten zijn gedekt. Er verschijnen steeds meer outdoor sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen, maar je kunt ons altijd bellen als je een nieuwe sport wil gaan beoefenen.

Let op: Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van sommige sporten (zoals gevechtssporten) ben je niet verzekerd! Bij twijfel neem contact met ons op.

Wat is verzekerd bij gevaarlijk sporten?

Deze kortlopende reisverzekering voor gevaarlijke sporten kent een uitgebalanceerde dekking speciaal voor beoefenaars van extreme sporten. Uniek is bijvoorbeeld de ongevallendekking en de aansprakelijkheidsdekking die standaard zijn meeverzekerd. Ook bij deelname aan gevaarlijke sporten.

  • SOS kosten: Je krijgt altijd hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en verlenen noodzakelijke hulp. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
  • Medisch: Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoeden ze het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
  • Bagage: Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot maximaal € 1.150 per persoon per polis. Voor de vergoeding maken ze gebruik van een afschrijvingstabel. Er geldt voor Bagage een eigen risico van € 45,-.
  • Gevaarlijke sporten: Gevaarlijke en bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd op de Adventure & Survival verzekering. Er is geen dekking voor wintersporten.
  • Pech op reis (optie): Bij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Als het nodig is, regelen en vergoed de verzekeraar vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig.
  • Ongevallen: Krijg je tijdens je reis een ongeval waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.
  • Aansprakelijkheid: Als je schade veroorzaakt aan andere mensen of hun eigendommen, biedt de verzekering dekking voor die schade. Het maximale verzekerde bedrag is € 500.000 per polis.
  • Reisadvies van de overheid: Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan ben je tijdens de reis alleen verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan de reden van dit negatief reisadvies.

Bereken de premie voor een Adventure & Survival Verzekering

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Adventure & Survival Verzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Let op! deze verzekering moet ingaan op de dag van vertrek tot het einde van je vakantie, je kan hem niet slechts voor 1 of 2 dagen afsluiten wanneer je tijdens je vakantie een survival of bijzondere sport gaat beoefenen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor gevaarlijke sporten (FAQ)

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor gevaarlijke sporten.

Wat is tijdelijke reisverzekering voor gevaarlijke sporten?

Bijzondere sporten (ook wel gevaarlijke of extreme sporten genoemd) zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen. Daarom moet er een extra dekking voor bijzondere sporten worden afgesloten. Gevaarlijke sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping en parachutespringen. Het is ook mogelijk om het risico van wintersport en bijzondere (winter)sporten mee te verzekeren op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Bijzondere sporten moet je vrijwel altijd apart meeverzekeren, denk daar aan als je een reisverzekering afsluit.

Ik heb al een doorlopende reisverzekering elders maar die dekt geen gevaarlijke sporten, wat nu?

Geen punt, je kan bij ons gewoon een eenmalige reisverzekering afsluiten met dekking voor extreme en bijzondere sporten (Let op: je moet wel je hele verblijf in het buitenland verzekeren en niet uitsluitende de dagen dat je sport).

Wat kost een een reisverzekering voor gevaarlijke sporten?

De de Adventure & Survival Verzekering is een special kortlopende reisverzekering met dekking voor aansprakelijkheid, ongevallen en medische kosten, deze kost € 1,62 per dag (inclusief 10% premiekorting, die je alleen bij ons krijgt). Maar wij hebben meerdere mogelijkheden en je ontvangt altijd een korting van 10-20% op de premie. Extreme, avontuurlijke en bijzondere sporten verzeker je hier eenvoudig en snel tegen de meest gunstige premie!

Kan ik de verzekering alleen voor de dagen afsluiten die ik ga sporten?

Nee. De verzekering moet worden afgesloten voor de gehele periode dat je in het buitenland verblijft, dus ook voor de dagen dat je niet gaat sporten.

Is wedstrijdsport ook meeverzekerd?

Nee. Maar wij kunnen dat wel verzekeren. Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland? Denk daarbij aan een bijvoorbeeld een marathon, tenniswedstrijd, trainingskamp, hardloopwedstrijd, enz., neem dan contact met ons op. Wij geven je dan een premie-indicatie: Klik hier voor contact »

Ik ga eenmalig aan een bijzondere sport doen binnen Europa, welke reisverzekering is daarvoor geschikt?

Ga je eenmalig sporten in Europa? Dan is de Adventure & Survival Verzekering het meest geschikt. Deze kortlopende reisverzekering heeft dekking voor aansprakelijkheid, ongevallen en medische kosten en heb je al v.a. € 1,62 p/d (niet voor wintersport of wedstrijdsport). Meer informatie: Adventure & Survival Verzekering voor gevaarlijke sporten »

Ik ga eenmalig sporten buiten Europa, welke reisverzekering moet ik kiezen?

Ga je eenmalig sporten buiten Europa? Dan is de Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten de beste optie. Meer informatie: Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »

Ik ga regelmatig naar het buitenland en bijzondere sporten beoefenen, welke reisverzekering is dan het beste?

Ga je regelmatig sporten in of buiten Europa, dan is Doorlopende Reisverzekering de beste keuze. Meer informatie: Doorlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »

Hebben jullie ook een annuleringsverzekering met blessuredekking?

Jazeker, met deze speciale kortlopende annuleringsverzekering met sportblessuredekking voorkom je dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, bijvoorbeeld omdat je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. De extra dekking voor sportblessures zorgt er voor dat je ook mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen voor een bepaald sportevenement of sportwedstrijd. Je ontvangt dan een vergoeding van je reis en accommodatie bij een annulering. Neem contact met ons op. Wij geven je dan een premie-indicatie: Klik hier voor contact »

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.