Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Accommodatie annuleringsverzekering

Boek jij geen pakketreis maar zelf een accommodatie en ben je op zoek naar een annuleringsverzekering daarvoor? Wij hebben de oplossing: de Accommodatie annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Het afsluiten van een Accommodatie annuleringsverzekering gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis.

 • Stap 1. Neem contact met ons op: 055 540 04 09 of stuur een e-mail.
 • Stap 2. Wij sturen je per e-mail een aanvraagformulier toe.
 • Stap 3. Je stuurt het aanvraagformulier per e-mail retour.
 • Stap 4. Wij maken de polis op, deze ontvang je dezelfde dag via de e-mail.

Download hier meer informatie over de Accommodatie annuleringsverzekering.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste Accommodatie annuleringsverzekering!

Voor meer informatie en premies van de Accommodatie annuleringsverzekering, lees de onderstaande informatie.

Accommodatie Annuleringsverzekering voor iedereen die zelf een accommodatie boekt

Dankzij internet kunnen reizigers zelf een reis samenstellen. Dat wil zeggen, zelf een hotel en vliegticket boeken, maar bijvoorbeeld ook een vakantiehuisje huren. Speciaal voor deze groep consumenten heeft Allianz Global Assistance een Accommodatie Annuleringsverzekering ontwikkeld. Deze annuleringsverzekering is alleen bestemd voor reizigers die geen pakketreis maar (alleen) een losse accommodatie boeken.

Waarvoor dient een Accommodatie Annuleringsverzekering?

De Accommodatie Annuleringsverzekering dekt de kosten die een reiziger moet betalen wanneer er voor vertrek geannuleerd wordt. Het moet dan gaan om een volgens de voorwaarden gedekte gebeurtenis. Ook bij het afbreken of onderbreken van de reis krijgt de huurder de accommodatiehuursom vergoed, indien het een gedekte gebeurtenis betreft.

Wat wordt onder een accommodatie verstaan?

Ieder tijdelijk vakantieverblijf is een accommodatie. Boek je deze los, dus niet als onderdeel van een pakketreis, dan kun je daar een Accommodatie Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance voor afsluiten. Onder een accommodatie wordt onder andere verstaan:

 • Vakantiehuisje
 • Bungalow
 • Hotel
 • Tent
 • Chalet
 • Stacaravan
 • Appartement

Premie Accommodatie Annuleringsverzekering

De prijs van de Accommodatie Annuleringsverzekering is € 38,25 per accommodatie inclusief 9,7% assurantiebelasting en € 2,50 poliskosten. Je bent dan gedekt tegen annuleringskosten tot maximaal € 2.000,- per accommodatie.

Waarom een Accommodatie Annuleringsverzekering afsluiten?

Je hebt een accommodatie geboekt in Nederland, maar je moet annuleren. Dan zijn de kosten voor eigen rekening, indien je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Hoeveel annuleringskosten moet ik betalen?

Recreatieondernemers hanteren meestal eigen regels over het annuleren, daarin staat wanneer je mag annuleren en wat de annuleringskosten zijn. Accommodatie verhuurders die lid zijn van RECRON (Vereniging van Recreatieondernemers Nederland) hanteren de volgende regel met betrekking tot annuleren:

 • Annuleer je meer dan drie maanden voor de afgesproken datum? Dan moet je 15% van de kosten betalen.
 • Annuleer je drie tot twee maanden voor de afgesproken datum? Dan moet je 50% van de kosten betalen.
 • Annuleer je binnen twee tot één maand voor de afgesproken datum? Dan moet je 75% van de kosten betalen.
 • Annuleer je binnen één maand voor de afgesproken datum? Dan moet je 90% van de kosten betalen.
 • Annuleer je op de afgesproken dag? Of tijdens jouw verblijf? Dan moet je altijd 100% van de kosten betalen.

Sluit nu een Accommodatie Annuleringsverzekering af

Wil je geen financiële tegenslag indien je een geboekte accommodatie moet annuleren? Sluit dan nu een Accommodatie Annuleringsverzekering af. Dat kan tot 7 dagen na de boeking. Neem contact met ons op en wij zorgen er voor dat je uitstekend verzekerd bent.

Vragen over reisverzekeringen?
Stuur een e-mail naar info@reisverzekeringkorting.nl of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen)